Hvis du ønsker at stoppe med at ryge, er det vigtigt, at du er fast besluttet. Det er ikke nemt, og det skal du være indstillet på. Der findes dog en lang række hjælpemidler og metoder, som du kan gøre brug af, hvis du vil kvitte smøgerne én gang for alle. I denne artikel får du en lang række gode råd.

Et rygestop er ikke noget, der er nemt at komme igennem. Det er heller ikke nemt at holde det ved lige, da man hurtigt fristes til at prøve, om man bare kan tage en enkelt en gang imellem – det lykkes dog sjældent, hvorfor du bør sætte alle kræfter ind på at gennemføre rygestoppet.

Herunder følger en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal stoppe med at ryge. Det er en god idé at bruge hjælpemidler i starten, indtil du føler, at du har helt og aldeles styr på dit rygestop. 

Brug hjælpemidler, hvis du har behov for det

Mange insisterer på at tage en kold tyrker, når de skal stoppe med at ryge. Det er dog ikke altid en god idé, da nikotintrangen kan gøre det for overvældende til at kunne holde fast i rygestoppet. I stedet bør du gøre brug af hjælpemidler, hvis du føler, at det gør rygestoppet nemmere.

Der findes mange forskellige hjælpemidler, som du kan gøre brug af. Du kan eksempelvis bruge en e-cigaret, nikotintyggegummi, -plaster og lignende. Det er op til dig at vælge de hjælpemidler, der gør det bedst for dig.

Rygestop tager tid – acceptér, hvis du falder i

Et rygestop er ikke noget, der tager kort tid. Det er ikke nogen nem proces, og derfor bør du acceptere, at der er risiko for, at du falder i. Du bør ikke lade det ødelægge dit rygestop, blot fordi du i et kort øjeblik blev fristet til at tage en cigaret.

Hvis du vil stoppe med at ryge, kræver det dog, at du er fast besluttet for, at du vil stoppe. Det kræver, at du forbereder dig, men også at du tager en beslutning om, at du vil være en anden – for rygning er i høj grad noget, der er med til at definere, hvem du er.

Du bør derfor være klar over, at det på mange måder er en del af din identitet, som ryger. Du vil ikke længere skulle identificere dig som værende ryger, men i stedet en ny og forbedre udgave af dig selv. En udgave, som har flere penge og som ikke lugter af røg, vel at mærke.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *