Et pillefyr klarer nemt opvarmningen af huset og brugsvandet – præcis på samme måde som et olie- eller gasfyr, bare på en billigere og mere miljøvenlig måde. Se her, hvorfor du bør investere i et pillefyr.

Uanset om du bor i en mindre bolig, et enfamilieshus eller et større hus, kan du opvarme din bolig med et pillefyr. Et pillefyr fungerer ved, at det brænder træpiller, som er fremstillet af sammenpresset savsmuld og træspåner.

Forskellige former for pillefyr

Der findes forskellige pillefyr, og du kan også få kombifyr, som kan brænde både træpiller og brændsel. Træpilleovnen minder på mange måder om en almindelig brændeovn, men forskellen er, at der fyres med træpiller.

Et kombifyr, som også bliver kaldet for et stokerfyr, minder mere om et pillefyr, da den kan fyres med både træpiller og brænde. Dog er tilførslen af brændsel noget anderledes, end det er tilfældet med en træpilleovn.

Hvordan fungerer pillefyret?

Et pillefyr er betegnelsen for et anlæg, som består af en kedel, en brænder og et træpillemagasin. Når der skal brændsel på fyret, fyldes træpillerne i et magasin, som efterfølgende automatisk sørger for, at der træpillerne føres ned i brænderen, i takt med at de bliver brændt.

Den indbyggede røgsuger/blæser sørger for, at der hele er luft til forbrændingen, så træpillerne brænder med den mest optimale hastighed, der hverken er for hurtig eller for langsom.

Hvor meget kan man spare med et pillefyr?

Træpillerne til pillefyret, som kan købes her, koster ikke specielt meget, og samtidig sikrer pillefyret, at de brænder på den mest sparsomme måde, hvorfor du ikke ender med at bruge mere, end der i bund og grund er behov for.

Du kan altså spare omkring 60 procent af dine varmeudgifter ved at fyre med træpiller, hvis man sammenligner med de udgifter, du har ved et oliefyr. Hvis du varmer op med el, kan du spare helt op mod 70 procent af prisen på din varmeregning.

Typisk vil du opnå store besparelser, hvorfor investeringen til et pillefyr ofte tjener sig selv hjem i løbet af mellem 2-4 år, hvis du erstatter et olie- eller gasfyr med et pillefyr. Det er mange penge, og det kan derfor betale sig at tage i banken for at få et lån, hvis du har brug for hjælp til finansieringen.

Virkningsgraden på et pillefyr er generelt også blevet bedre, hvorfor der også er penge at spare ved at udskifte dit gamle pillefyr med en nyere model. Her skal du dog regne med, at der kommer til at gå lidt mere end 2-4 år, før investeringen har tjent sig selv hjem igen.

Generelt bliver virkningsgraden påvirket af, hvilken kvalitet dit pillefyr har, hvor godt du vedligeholder det, samt hvilke træpiller du anvender til at opvarme boligen. Hvis ikke disse forhold er i orden, vil du opleve, at den reelle virkningsgrad bliver lavere, så du får en større varmeregning, end du ellers ville have fået.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *