Et problem mange mennesker med et handikap døjer med, er kørestolen. Forestil dig at skulle mosle rundt på en manuel kørestol hele dagen, altså en kørestol uden el/motor til at hjælpe dig med lidt ekstra fart, og hvor trættende og hæmmende en sådan kørestol kan være.

Rigtig mange borgere kommer ikke ud, til de arrangementer de ønsker, og bliver i stedet hjemme, hvis turen er for lang og der ikke er en el kørestol til rådighed. Derudover er det ikke alle borgere, der er i stand til at bruge en almindelig kørestol, uden at have en hjælper med, da de kan være ret hårde at bruge.

Dette er en af de mange grunde til at el kørestolen vinder indpas hos de danske borgere. El kørestolen vejer godt nok en del mere end en almindelig kørestol, og du bør være opmærksom på, at hvis du skal have den med længere væk, skal du have en transporter med en rampe, så kørestolen ikke skal løftes ind i bilen. Dette er dog noget de fleste kommuner har til rådighed i institutionerne, og ellers er det muligt at leje sig til.

Der er efterhånden en håndfuld firmaer som har specialisteret sig inden for el kørestole, så der er rig mulighed for at få tilpasset kørestolen den enkelte borger, hvad enten du ønsker en længere nakkestøtte, ændring i benstøtte eller noget helt tredje, præcis som med den manuelle kørestol. Det er en vigtig ting at nævne, da der findes lige så mange forskellige kroppe, som der findes mennesker på jorden.

Det er desuden muligt at få bevilliget en el kørestol fra kommunen, hvis du opfylder nogle bestemte krav.

Kategorier: Mennesket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *