Drømmer du om at transformere din vægge, pifte din hjem op og skabe en fed new-yorker-stil derhjemme? Så skal du læse videre. Jeg giver her mine bedste bud på, hvordan du skaber rå murstensvægge nemt og budgetvenligt

Måske står du og er i fuld gang med et renoveringsprojekt og synes de hvide pudsede vægge hober sig op og gør dit hjem for konservativt. Bare rolig det er der råd for.

Der skal ske noget mere spændende og du synes den rå newyorkerstil er superfed.
Hvis du allerede har en murstensvæg, men synes den er

1) Pift din murstensvæg op

Hvis du har en eller flere murstensvægge i dit hjem, kan du overveje at pifte den eller dem op og skabe et spændende look i dit hjem. Hvis du har flere murstensvægge kan du vælge at bruge dem allesammen eller at udvælge en enkelt og male de andre over.

Hvis du står med en væg som endnu ikke er blottet for mursten – fx gemt bag gips – bør du tjekke:

At der overhovedet gemmer sig mursten inde bag tapetet eller gipsen. Du kan teste dette ved, at bore og tjekke om pudsen der kommer ud er gult eller rødt – altså murstensfarvet.
At murstenene ikke gemmer sig BAG isoleringen da det vil gøre rummet koldt at fjerne isoleringslaget.
At en nedrivning af eventuelt træ, gips eller lignende vil ‘ødelægge’ andre installeringer fx el, vand eller andet.

Når din væg står rå og klar kan du følge denne guide fra Bolius. Grundlæggende er guidens trin bygget op som følgende:

  1. Dæk af ordentligt af
  2. Fjern eventuel gips og bank puds af
  3. Fjern fuger, hvis du ønsker det
  4. Anlæg nye fuger
  5. Lad væggen tørre og skrub murstene
  6. Brug forankringsgrunder

Vær’ dog opmærksom på, at guiden ikke indeholder specifikke angivelser om vedligeholdelse eller rådgivning i lakering. Vælger du at lakere din murstensvæg bør du derfor rådføre dig med en professionel.

2) Murstensskaller

Et spændende og meget smukt alternativ til dig der ikke allerede har en rå murstensvæg klar er murstensskaller. Murstensskaller ligner og føles præcis som rigtige mursten og de findes i alskens farver, former og prisniveauer. Fidusen bag murstensskaller er, at de kan sættes op uden at fylde nær så meget som ‘rigtige’ mursten ville. Faktisk fylder de blot ca. en centimeter fra din vægflade – lidt i stil med fliser. Du sætter skallerne op selv og følger det mønster du finder i pakken eller skaber dit eget. Det fede ved murstensskaller er desuden, at du kan vælge spændende fugefarver, skabe halve vægge, dække en søjle osv.

3) Murstenstapet – din budgetvenlige løsning

Søger du en billig og meget nem løsning bør du overveje et murstenstapet. I dag kan du finde tonsvis af flotte murstenstapeter i både rustikke, men også mere rå look. Du sætter tapetet op præcis som alle andre typer tapeter med tapetklister og vupti har du en superfed væg. Dine gæster vil ikke kunne se forskellen da tapetet ligner mursten fotografisk, medmindre de bevæger sig helt hen og rører ved det. Alt i alt en super løsning til dig der vil spare mange penge.

Kategorier: Hus & have

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *