Enhver god fest kræver musik. Har du fået til opgave at levere musikken til årets festival, kan du med fordel læse med her, så du kan få sat gang i lejr-festen. 

Sommeren nærmer sig, hvilket betyder at festivalsæsonen snart skydes i gang. Du glæder dig, og har sikkert allerede gjort dig en masse overvejelser i forhold til årets festival-pakkeliste, købt alkohol og anskaffet dig en masse festivalgrej. 

Det eneste der nu mangler er festivalanlægget, som du har fået til opgave at stå for – og det skal gerne være et anlæg, der med garanti spiller festen op, og tiltrækker forbipasserende, så I kan feste fra morgen til aften. 

Byg-selv-festivalanlæg

Tænker du at give dig i kast med at bygge et festivalanlæg fra bunden af, er der nogle ting som er vigtige at du forholder dig til. Hvad er dit budget, hvor stor en fest skal det kunne spille op, og skal det være mobilt eller ej. 

Omend du har erfaring eller ej, kan det sagtens lade sig at gøre at du bygger dit eget festivalanlæg. Her får du en liste over de ting du skal forholde dig til.

Det skal du forholde dig til: 

  • Batterier – forsyner anlægget med strøm
  • Forstærker – bruger strøm for at spille musik
  • Højttalere – tjek specifikationer hvis du vælger at sætte andre højttalere i anlægget
  • Amperetimer (Ah) – batteriets kapacitet
  • Spilletid – afhænger af batterikapacitet og strømforbrug

Det mobile anlæg

Ønsker du at lave et mobilt anlæg, som er “let” at transportere ned i campen, og hvor lyden er i høj kvalitet, bør du overveje et at købe et anlæg fra Boominator-serien. Du skal selv bygge en Boominator, hvad end du vælger Boominator micro, mini eller standard. 

Det kan godt tage noget tid at bygge, men du får en instruktionsguide med når du køber dette anlæg. Alle Boominator-byg-selv-anlæg spiller godt, men jo større du vælger, jo sværere er det at transportere. 

Anlægget kan spille højt, lyden er ren og strømforbruget lavt, hvor du har mulighed for at montere solceller på toppen af det. Priserne ligger i lejet fra omkring 1.500 til 5.000 kroner.

Anlægget der kan spille enhver festival op

Skal du bo en stor camp, hvor der skal være kæmpe fest, hvorfor du gerne vil sikre dig at dit anlæg kan spille højt og med god lyd, bør du investere i et knapt så mobilt anlæg. Prisen er selvfølgelig det højere, og det tager lidt længere tid at lave, men er det hele værd, når først musikken spiller.

Når anlægget er knap så mobilt, kan du arbejde i at bygge en trækvogn til det, nu du alligevel er i gang i værkstedet. Med en trækvogn gør du anlægget mere mobilt, så det er lettere at transportere fra A til B. Du kan også købe en trækvogn her

Køb et festivalanlæg

Er du i tvivl om hvorvidt du kan bygge et hjemmelavet anlæg, kan du også vælge den lette vej, og købe et anlæg til festivalen. Det bliver højst sandsynligt lidt dyrere, men så ved du hvad du får, og så er der garanti på anlægget. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *