Miljøet og klimaet er et af tidens helt store emner, hvor man som enkelt forbruger kan have svært ved at finde ud af, hvad man selv kan gøre for at skåne miljøet. Implementer disse 5 nemme tiltag i din hverdag, og du vil skåne miljøet som forbruger. 

Etabler en køkkenhave og dyrk dine egne grøntsager

Hvad end du har en balkon, en fransk altan en have eller en lille terrasse, har du mulighed for at lave en køkkenhave og dyrke dine egne grøntsager og krydderurter. Selvfølgelig vil størrelsen på din køkkenhave være afhængig af antal kvadratmeter, du har at gøre godt med, men selv en vindueskarm kan bruges til at plante friske afgrøder. 

Har du en terrasse eller en have, kan du med fordel dyrke grøntsager og krydderurter i et højbed. Med et højbed som køkkenhave vil du let kunne holde styr på dine fødevarer, opfylde deres behov for vand, sol, skygge og få stativer, som planterne kan gro op. 

Et højbed med espalier er perfekt til at gro tomater og ærter, da de gror højt for at sætte sine blomster, der bliver til spiselige fødevare. Derudover kan du hænge potter i espalieret og gro jordbær eller lignende. Du finder her et flot designet, solidt og vedligeholdelsesfrit højbed i høj kvalitet.

Etabler en køkkenhave og dyrk dine egne grøntsager

Etabler en køkkenhave og dyrk dine egne grøntsager

Skru ned for dit vandforbrug og spar på vandet

Tag kortere bade og luk for vandet, når du ikke bruger det. Når du er i bad, så sluk for vandet, mens du kommer sæbe på kroppen. Det kan du spare mange liter vand på. Gennemsnitligt kommer der mellem 6 til 15 liter vand ud af et brusehoved, mens du er i bad. 

Dertil kan du spare på vandet ved at lade være med at skylle dit service af, inden du kommer det i din opvaskemaskine. Den skal nok klare arbejdet for dig. Sluk også for vandet mens du børste tænder og brug overskydende vand fra madlavning til at vande blomster. 

Genbrug poser og bærer

Når du skal handle ind, så medbring en pose eller taske, og undlad at købe en plastikpose når du handler småt ind. Mange madvare kommer i plastikbøtter. Vask dem og genbrug dem til madrester og anden opbevaring. 

Brug så lidt sølvpapir som muligt

Sølvpapir er en synder, hvad angår miljøet. Det kræver store mængder energi at producere sølvpapir og bliver ikke genanvendt, når den smides ud. Desuden så afsætter sølvpapir små metaller i den mad, du pakker det ind i, hvilket ikke er godt for dig. 

Brug i stedet madpapir, en madkasse eller de plastikbøtter du får, når du eksempelvis køber en liter is, til din madpakke eller til aftensmadens rester, når de skal på køl eller frys.

Fyld opvaske- og vaskemaskine helt op før du igangsætter den 

Fyld både opvaskemaskine og vaskemaskine helt op, når de skal rengøre dine ting. Det vil spare på både energi og vand. Brug gerne et program, der vasker på lave temperaturer og undlad at bruge tørretumbler, når det ikke er nødvendigt.

Genbrug poser og bærer

Genbrug poser og bærer


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *